Κορυφαία Διάκριση στα Hellenic Responsible Business Awards 2022 για το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη, Α΄ Παιδιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards, για έβδομη συνεχή χρονιά, βράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Η τελετή των Hellenic Responsible Business Awards 2022 (www.responsiblebusiness.gr) πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη. Τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias, σε παραγωγή και επικοινωνία της Paturn Communication & Consulting. Πρόεδρος της 30μελούς Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, ήταν  η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ (Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών) και Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών).

Το βραβείο GOLD στην κατηγορία Τεχνολογία για το Κοινό Καλό (Τεχνολογία & Υγεία) απονεμήθηκε στο Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη, Α΄ Παιδιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’ για το έργο “Η συμβολή καινοτόμων τεχνολογιών ηλεκτρονικής υγείας (e-Health) και δεδομένων μεγάλης κλίμακας (Big Data) στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους”.

“Η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών ηλεκτρονικής υγείας (e-health) και δεδομένων μεγάλης κλίμακας (Big Data) προσφέρει την προοπτική μιας πιο αποτελεσματικής και εξατομικευμένης αντιμετώπισης της παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους. Αξιολογώντας με την χρήση τεχνολογιών e-health και Big Data τις παρεμβάσεις που αφορούν στον τρόπο ζωής παιδιών και εφήβων με παχυσαρκία που παρακολουθούνται στο Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, παρατηρούμε αξιοσημείωτη ελάττωση του ποσοστού παχυσαρκίας και υπερβαρότητας ετησίως, και σημαντική βελτίωση των καρδιομεταβολικών δεικτών, προσφέροντάς έτσι την προοπτική για καλύτερη υγεία στην ενήλικη ζωή. Οι καινοτόμες αυτές τεχνολογίες αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στην διαμόρφωση κατάλληλων πολιτικών υγείας για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας”, τόνισε η Καθηγήτρια Ευαγγελία Χαρμανδάρη.