Κλινικό Έργο

Δρ. Ευαγγελία Χαρμανδάρη

MD, MSc, PhD, MRCP(UK), CCST(UK)
Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας
Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Α’ Παιδιατρική Κλινική, Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”

Η κ. Χαρμανδάρη επιτελεί κλινικό έργο ως Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας στη Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”. Τα κλινικά της καθήκοντα περιλαμβάνουν την καθημερινή παρακολούθηση και αντιμετώπιση παιδιών και εφήβων με ενδοκρινολογικά προβλήματα στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Ενδοκρινολογικού και στο Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, στα οποία αντιμετωπίζει περίπου 6,000 ασθενείς ετησίως, καθώς και των νοσηλευομένων σε άλλα Τμήματα του Νοσοκομείου ασθενών με ενδοκρινολογικά προβλήματα. Ειδικά τακτικά εξωτερικά ιατρεία περιελάμβαναν τα ιατρεία Σακχαρώδη Διαβήτη, παθήσεων του Θυρεοειδή και Παραθυρεοειδών αδενων, Ανάπτυξης και Εφηβείας, παθήσεων των Επινεφριδίων και Γονάδων, όπως και το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος.

Η κ. Χαρμανδάρη συντονίζει τα Προγράμματα “Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία’’, ‘Αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης για την εξατομικευμένη διαχείριση της παχυσαρκίας στην παιδική και εφηβική ηλικία’ και ‘Μαζικά δεδομένα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας κατά την παιδική και εφηβική ηλικία’. Τα Προγράμματα αυτά χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

Δέχεται κατόπιν ραντεβού στο ιδιωτικό της ιατρείο ασθενείς οι οποίοι επιθυμούν να τη συμβουλευθούν σχετικά με παθήσεις Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας.