Κορυφαίες Διακρίσεις στα Patient Partnerships Awards 2022 για το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη, Α΄ Παιδιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Patient Partnerships Awards 2022 (https://www.patientawards.gr/). Ο θεσμός αναδεικνύει τις βέλτιστες πρακτικές που αφορούν τις συνεργασίες στον τομέα της Υγείας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των ευάλωτων πληθυσμών, στην προσφορά προγραμμάτων υποστήριξης σε όλη την πορεία της θεραπευτικής  τους διαδρομής, στην πρόληψη, στην ενημέρωση, στην εκπαίδευση και στην ευαισθητοποίηση του κοινού. Τα βραβεία, διοργανώθηκαν για τρίτη χρονιά από το Health Daily της BOUSSIAS, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του PhRMA Innovation Forum (PIF), και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ). Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ήταν ο κ. Χρήστος Λιονής,  Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Επισκέπτης Καθηγητής στον Τομέα Υγείας, Ιατρικής και Επιστημών Φροντίδας του Πανεπιστημίου Linkoping Σουηδίας και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων για αποτελεσματικές επενδύσεις στον τομέα υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπή.

Τα βραβεία PLATINUM & GOLD στην κατηγορία Improving Health (Improving Patients’ & Vulnerable Populations’ Life) απονεμήθηκαν στο Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη, Α΄ Παιδιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’ για το έργο “Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή: Η συμβολή ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής, άσκησης και ψυχολογικής παρέμβασης στην βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών και εφήβων με υπερβαρότητα και παχυσαρκία”.

 Όπως επεσήμανε η Καθηγήτρια Ευαγγελία Χαρμανδάρη, “η τιμητική αυτή διάκριση αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση του πολυετούς έργου που πραγματοποιείται στο Ιατρείο μας. Αναλύσεις των δεδομένων μας δείχνουν ότι οι παρεμβάσεις που προτείνονται οδηγούν σε ελάττωση του ποσοστού παχυσαρκίας κατά 30% και της υπερβαρότητας κατά 35% ετησίως, και υπάρχει σημαντική βελτίωση των καρδιομεταβολικών δεικτών, προσφέροντας έτσι την προοπτική για καλύτερη υγεία στην ενήλικη ζωή. Τα αποτελέσματα αυτά υποδηλώνουν ότι το έργο μας συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και στην μείωση του επιπολασμού της παχυσαρκίας στην Ελλάδα”.